Türkiye'nin önde gelen şirketlerindendi! İflas sonrası şubeleri tek tek kapanıyor

Ankara merkezli gıda şirketi Mandıracı Amca hakkındaki iflas iddiaları ile gündeme geldi.

Türkiye'nin önde gelen şirketlerindendi! İflas sonrası şubeleri tek tek kapanıyor
Yayınlanma Tarihi : 08 Nisan 2024 23:30

Gün geçmiyor ki iflas haberi gelmesin. Almanya, Fransa, ABD, İngiltere ve Türkiye'de pandemi sonrasında birçok sektör daralma yaşıyor. Özellikle gıda ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren birçok şirket sıkıntıya girmiş durumda. 

Çok sayıda şirketten iflas haberi gelmeye devam ediyor. Duvar'daki bir haber ise sosyal medyanın gündemine oturdu.  Ürünleriyle uzun yıllardır  dikkat çeken bir şirketin daha iflas ettiği öğrenildi. O şirket Ankara merkezli ''Mandıracı amca'' adlı şirket.  

Haberler.com'da yer alan habere göre son aylarda artış gösteren iflas haberleri ve konkordato taleplerine bir yenisi eklendi. İflas kervanına son olarak Türkiye'nin ünlü gıda firması Mandıracı Amca da dahil oldu. Ankara merkezli satış yapan ve çok sayıda şubesi bulunan Mandıracı Amca, iflas nedeniyle tüm şubelerini kapatmaya başladı.

KONKORDATO TALEPLERİ REDDEDİLMİŞTİ

7 Nisan 2023 tarihinde Mandıracı Amca firmasının konkordato talebi Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

İFLAS SONRASI ONLARCA KİŞİ İŞSİZ KALDI

Yaz aylarında şubelerini kapatma kararı alan Mandıracı Amca firmasının çok sayıda şubesi geçtiğimiz günlerde kepenk indirmeye başladı. Alınan karar sonrasında onlarca işçi işsiz kaldı.